Norrahammar
1 av 2
På grund av sprickor i asfalten har tekniska kontoret valt att stänga delar av gröna stigen i Norrahammar. Foto: Tommy Alexandersson/ Sveriges Radio
Norrahammar
2 av 2
Just nu är vägen helt avstängd för fordon. Cykel- och gångtrafikanter fort fortfarande trafikera vägen. Foto: Tommy Alexandersson/ Sveriges Radio.
Norrahammar

Gatan i villakvarteret riskerar att rasa

Tekniska kontoret har bestämt att inga fordon får trafikera vägen då man man befarar att den då riskerar att rasa.

– Vi har uppmärksammat förskjutningar i marken och bedömningen är att det finns en förhöjd risk för ras. Att stänga av vägen är en säkerhetsåtgärd. Nu görs kompletterande utredningar för att få en mer detaljerad lägesbild om markstabiliteten, säger Thomas Bergholm, teknisk direktör i Jönköpings kommun.

Problemen med vägen har funnits i en längre tid och man har under sommaren kollat närmare på asfalten och utrett stabiliteten och då har det framgått att underlaget är fuktigt.

Kommunen kommer nu att bevaka vägen för att se om det sker eventuella rörelser i marken. Cykel- och gångtrafikanter kommer fortfarande att få trafikera vägen men alla typer av fordon förbjuds att köra där.

Avstängningen innebär förutom att grannarna inte kommer att kunna köra ändra fram till sina hus med bilen även att hämtning av sopor kommer att ske på en närliggande gata.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".