Jönköping

Avstängning kan vänta planstormarna

1:21 min

De J-Södrasupportrar som rusade in på plan efter matchen i fotbollsallsvenskan i Halmstad, riskerar att bli avstängda. Detta oavsett om de fälls eller frias av polisutredningen.

Det blev en pinsam lördag för både laget J-Södra och supportrarna. Laget åkte på en storförlust mot Halmstad, och några som hejade på J-Södra tog sig in på planen, vilket är förbjudet. Polisen omhändertog tre planstormare i åldern 17-20 år.

De tre är misstänkta för olaga intrång. Två av dessa är under 18 år, alltså inte myndiga, vilket påverkar straffskalan om de skulle fällas för brottet.

Även om utredningen, som för närvarande sköts av polisen i Halmstad, inte skulle leda till åtal eller böter, riskerar de tre att portas från J-Södras hemmamatcher. Klubben kan nämligen enligt Svenska fotbollsförbundets regelverk välja att utestänga åskådare som missköter sig.

– Vi kommer att avvakta. Kommer utredningen fram till att supportrarna inte ska stänga av så kommer vi att ta frågan internt i föreningen, säger J-Södras evenemangsansvarige är Sebastian Lagrell.