Värnamo

Kökaos vid insättningsautomater

0:57 min

Att lämna in mynt och sedlar tar just nu lång tid. Vid insättningsautomaten i Värnamo vittnar besökare om att det är långa köer och att automaterna hänger sig och går sönder.

– Vi har försökt växla in våra mynt tre gånger vid tre olika tillfällen. Första gången var det för lång kö, andra gången gick automaten sönder och sen för en vecka sedan stod vi i kö i en timme innan automaten gick sönder igen, säger Carina Heed som försökt växla in sina mynt förgäves. 

Johanna Holst, kommunikationsansvarig för Bankomat. Varför krånglar de här automaterna så mycket? 

– I och med att de används så flitigt får vi ett antal tekniska problem som gör att vi måste skicka ut tekniker. Just automaten i Värnamo har varit såpass belastad att vi fått åka ut till den ibland flera gånger per dag, säger Johanna Holst. 

– Det ska inte vara såhär, vi jobbar så hårt vi kan för att automaterna ska fungera. Men sen kan det vara så att man har skrynkliga sedlar, att det glider ner andra saker i myntinkastet, till exempel hårspännen och gem som vi hittat i automaten i Värnamo, säger Johanna Holst, kommunikationsansvarig för Bankomat.

För att få bukt med problemet kommer Bankomat att sätta upp nya automater till hösten som de kallar för "kontantcenter". De får dock enbart automater för sedelinsättningar, det kommer inte att gå att lämna mynt där. 

– I Jönköping letar vi lokal, i Värnamo öppnar vi en kontantcenter till hösten och även i Nässjö, Tranås och Vetlanda kommer servicen att utökas under hösten, säger Johanna Holst.