Zahra Nouri om flykten och tennisdrömmarna.
Zahra Nouri om flykten och tennisdrömmarna. Foto: Kalle Kovács/Sveriges Radio
Vetlanda

Zahra tänker bli världsetta

Zahra Nouri: Jag älskar tennis, det är det bästa
1:58 min

Zahra Nouri tog den livsfarliga vägen från Afghanistan till Sverige och var beredd på att dö. Hon överlevde och nu jagar hon drömmen att slå sig fram som tennisproffs.

– Det var tufft, det var svårt men det gick. Allting i livet går. Men jag försöker glömma flykten för att det var så svårt. Livet nu är bättre och bättre, säger Zahra Nouri. 

Om fem år kan hon vara världsetta i tennis, om hon får som hon vill. Zahra Nouri riskerade livet när hon flydde från Afghanistan och bor idag med sin mor, far och syster i Vetlanda. Och idag är tennisen en stor och viktig del i vardagen.  

– Jag älskar tennis. Det är det bästa som finns, säger Zahra Nouri. 

Tävlar du mycket? 

– Jag ska ha många matcher i höst, jag vill ha många matcher, säger Zahra Nouri. 

Utöver tennisdrömmarna pluggar även Zahra Nouri och lär sig språket för fullt. Ett hektiskt schema som ger bra förutsättningar för att drömmarna ska kunna förverkligas. 

– Det är ett bra sätt att träffa nya personer och lära sig både språket och nya kulturen så. Det ger möjligheten för ett bra liv, säger Zahra Nouri. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".