Bild på säkerhetspolisens skylt. Foto:Tomas Oneborg/SvD/TT
Mannen släppt från häktet. Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT
Nässjö

Misstänkt bombtillverkare släppt ur häktet

Den 38-åring från Nässjö som misstänktes för att ha förberett tillverkning av en gödselbomb, har släppts från häktet, enligt Expressen.

Misstankarna mot mannen har försvagats enligt kammaråklagare Mats Ljungqvist vid riksenheten för säkerhetsmål.

- Han är fortsatt misstänkt men de ursprungliga misstankarna har försvagats något, säger Mats Ljungqvist till tidningen.

Mannens försvarsadvokat menar däremot att hans uppfattning är att misstankarna om förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse inte längre kvarstår, i och med att han släppts ur häktet.

38-åringen, som bott i Nässjö några månader, greps den 18 juli misstänkt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Det var italiensk antiterrorpolis som slog larm om att mannen vid upprepade tillfällen via internet misstänktes ha försökt köpa 400 kilo konstgödsel som man kan använda vid framställningen av bomber.

Mannen har hela tiden nekat till anklagelserna och nu anser åklagaren Mats Ljungqvist vid riksenheten för säkerhetsmål att de har fått svar på flera av de frågor de haft, bland annat om försöken till inköp av konstgödsel, skriver Expressen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".