NextJet-plan.
NextJet-plan. Foto: Johan Nilsson / TT
Jönköping

Miljonförlust för inlandsflyg

Henning Lindberg: Det är klart att vi inte är nöjda, men vi förbättrar oss
2:05 min

Flygbolaget NextJet som trafikerar ett tjugotal destinationer, bland annat mellan Jönköping och Stockholm redovisar en förlust på 18 miljoner kronor under 2016.

Den ekonomiskt pressade situationen gör att bolaget planerar att ta in nytt kapital, rapporterar SVT.

Nextjets pressansvariga Henning Lindberg konstaterar att bolaget har utmaningar, men att framtidsutsikterna ändå är goda, bland annat på grund av en positiv trend i passagerarutvecklingen.

– Det är klart att vi inte är nöjda med att göra en förlust, men tittar vi historiskt har vi förbättrat oss. Vi har en passagerare tillväxt som vi inte sett tidigare och sen tittar vi på att uppdatera flygplanen och har även ny trafik på gång, säger Henning Lindberg, pressansvarig på NextJet.

Bolagets revisor skriver i årsredovisningen att det finns "väsentliga osäkerhetsfaktorer som kan leda till betydande tvivel om bolagets förmåga att fortsätta sin verksamhet".

– Det har gått sju-åtta månader sedan årsredovisningen lämnades in och sedan dess har vi stärkt bolaget på olika sätt, säger  som menar att det inte finns några risker att destinationer från Jönköping lägger ner. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".