Marianne Gustafsson Göran Gustafsson Intervju Mikrofon
Många ville prata med Johans föräldrar Marianne och Göran Gustafsson på dagens presskonferens. Foto: Sanna Hermansson/SR
Värnamo

Johans föräldrar om samtalet de hoppades på i över 2 000 dagar

Pappa Göran Gustafsson: Johan, som vi har väntat på dig!
5:11 min

– Johan, som vi har väntat! Det var pappan Göran Gustafssons första ord till sin nyss frisläppte son. Nu berättar föräldrarna om samtalet.

Johan Gustafssons föräldrar Marianne och Göran fick vänta i drygt fem och ett halvt år. Men till slut kom samtalet från Johan som just var frisläppt. Nu berättar de i P4 Jönköping om sina känslor när Johan ringde.

Föräldrarna var med på torsdagens presskonferens i centrala Stockholm. Även de fick ställa upp på otaliga intervjuer från medierna.

P4 Jönköpings Sanna Hermansson fick en intervju med Marianne och Göran Gustafsson. Det blev i en helt annan stämning än när Sanna träffade föräldrarna i Värnamo på fyraårsdagen av Johans bortrövande.

Nu idag berättade Marianne och Göran om telefonsamtalet som kom från polisens kontaktman 25 juni. Polismannen lämnade över luren och där hördes Johan.

– Johan... som vi har väntat på dig! Det blev Göran Gustafssons första ord till sin son på drygt 2 000 dagar.

Hör mer av föräldrarnas omtumlande berättelse i ljudklippet ovan!

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".