Melina Curiander Basketboll
15-åriga Melina Curiander utanför Nässjö sporthall där hon fått sin basketuppfostran. Foto: Paul Zyra/SR
Nässjö

Melina på väg till basket-EM

Melina Curiander: Jag blev jättechockad faktiskt
4:23 min

15-åriga Melina Curiander från Nässjö åker i helgen ner för att spela B-EM i basket. Målet är bli utlandsproffs om några år.

På torsdag inleds B-EM i Makedonien för U16-flickor. Sverige ska möta Grekland, Island, Israel och Luxemburg för att försöka kvala sig in till kommande A-EM.

Melina Curiander från Nässjö basket fyller 16 år under turneringen och blev överraskad när hon blev uttagen till landslaget:

– Kallelsen kom ut sent, klockan 10 på kvällen. Jag låg i sängen och väntade på att den skulle komma. Så kom mamma in och visade att jag hade blivit kallad till landslaget, och då blev jag ju självklart jätteglad och jättestolt över mig själv.

Trots att Melina fått sin sportsliga uppfostran i Nässjö Basket sedan 11 års ålder, har hon gjort sin sista match för klubben. Till hösten har hon kommit in på riksidrottsgymnasiet i Kinna och kommer att spela för RIG Mark.

173 cm långa Melina Curiander satsar på att fortsätta inom basketsporten och hon hoppas att vara utlandsproffs om några år.

Paul Zyra
paul.zyra@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".