Demonstration Afghanska flyktingar Migrationsverket Jönköping
1 av 2
Demonstration utanför migrationsverket i Jönköping Foto: Alexandra Letterfors/SR
Östra Storgatan Jönköping Migrationsverket Demonstration Banderoller
2 av 2
Många samlades vid demonstrationen på Östra Storgatan i Jönköping Foto: Alexandra Letterfors/SR
Jönköping

Stödmanifestation för flyktingarna i Stockholm

Shahab Ahmadi: Afghanistan är inte säkert att utvisas till
1:08 min

Utanför migrationsverkets lokaler i Jönköping, manifesterar ungdomar idag sitt stöd för de ensamkommande flyktingar i Stockholm som demonstrerar mot utvisningar till Afghanistan.

I söndags samlades flera ensamkommande ungdomar på Mynttorget i Stockholm för att demonstrera mot utvisningarna till Afghanistan.

Efter att ha blivit attackerad av ett drygt tiotal högerextremister, flyttades demonstrationen till Medborgarplatsen och polisen ska ha utökat säkerheten.   

Ung i Sverige – den grupp som startade demonstrationen – har uttalat att de inte kommer att flytta på sig förrän generaldirektören för Migrationsverket, Mikael Ribbenvik, pratar med dem och stoppar utvisningarna till Afghanistan.

Idag hålls en stöddemonstration för ungdomarna utanför migrationsverkets lokaler på Östra Storgatan i Jönköping. Manifestationen arrangeras av privatpersoner utan koppling till någon organisation, förbund eller parti.  

Shahab Ahmadi, själv flykting från Afghanistan sade att Afghanistan inte är ett säkert land att sändas tillbaka till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".