En montagebild på HFF:s logga och Issa Iskander.
Begravningen för Issa Iskander hålls i Sofiakyrkan i morgon och är öppen för alla. Foto: Sveriges Radio.
Huskvarna

Klart: HFF får byta matchdag mitt i sorgen

"Situationen påverkar hela föreningen"
2:06 min

I går nåddes vi av beskedet att Huskvarna FF:s sportchef Issa Iskander gått bort. Han begravs redan i morgon, samma dag som klubben skulle haft match.

I morgon torsdag begravs Issa Iskander efter att ha gått bort i måndags kväll efter en tids sjukdom. Men i morgon kväll skulle även HFF ha haft bortamatch mot Landskrona, en match som de gärna ville spela en annan dag.

– Hela situationen påverkar ju hela föreningen. Men i synnerhet spelarna som känt Issa i många, många år, säger Magnus Krantz som är marknadschef i HFF och sitter i styrelsen.

HFF har tidigare bett om att få flytta matchen som egentligen skulle spelats i helgen. Matchen flyttades då i samförstånd med Landskrona till i morgon istället. Men nu ville ju HFF såklart flytta matchen igen. Men denna gång kom de inte överens med Landskrona om att på egen hand byta matchdag.

– Däremot har vi kommit överens om att skicka en skrivelse till Svenska Fotbollförbundet som får avgöra om matchen ska flyttas eller inte, berättar Magnus Krantz.

Men om Fotbollförbundet säger nej, kommer ni klara av att spela matchen?

– Det kommer vi göra. Det kommer inte vara optimala förhållanden, men vi kommer inte inte vara med på matchen.

Svenska Fotbollförbundet beslutade sedan om att flytta matchen till söndag istället.

Issa Iskanders begravning imorgon hålls i Sofiakyrkan i Jönköping och är öppen för alla.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".