E4 förbi Norrängen i Huskvarna.
Det kan bli besvärligt på E4:an genom Huskvarna nästa vecka. Foto: Joséphine Simar/Sveriges Radio.
Huskvarna

Risk för trafikkaos när tysta asfalten läggs om

1:43 min

På söndag startar arbetet med att byta ut den tysta asfalten på E4:an i Huskvarna. Trafikverket räknar med att köerna genom Jönköping kan bli långa.

2010 lades den tysta asfalten i Huskvarna. Vanligtvis räknar man med att sådan asfalt håller i fem år, men den i Huskvarna har visat sig vara tåligare och har klarat sig i sju år. Men nu är det alltså dags att byta ut den mot ny

Arbetet drar i gång på söndag kväll och startar då med norrgående riktning. Det är samma sträcka som tidigare som ska asfalteras.

– Vi kommer jobba dygnet runt så de som bor i närheten kommer se att det blinkar där nere hela veckan, säger Niklas Sundström som är projektledare på Trafikverket.

Men Niklas varnar även för att det kan bli långa köer på E4:an under arbetet som pågår fram till torsdag. Framförallt när de norrgående filerna ska asfalteras eftersom köerna då kommer byggas inåt Jönköping med alla avfarter.

– Så nästa vecka kommer bli besvärligt genom Jönköping eftersom vi stänger ett körfält, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista