Patrik Månsson vice ordförande & Stefan Fransson, klubbchef i TAIF.
Patrik Månsson vice ordförande & Stefan Fransson, klubbchef i TAIF. Foto: Tommy Alexandersson/Sveriges Radio
Tranås

TAIF ser framåt med tillförsikt

Patrik Månsson: Nu är det positiva vindar i hela föreningen
1:28 min

Den anrika hockeyföreningen Tranås AIF har dragits med miljonskulder i nästan 15 år. Men nu är skulderna betalade.

Tranås AIF med över 800 medlemmar är efter HV71 länets mest framgångsrika hockeyförening historiskt sett. Men framgångarna 1999 när klubben gick upp i superallsvenskan blev dyrköpta för föreningen.

De tre säsongerna i Sveriges näst högsta hockeyliga skulle innebära skulder på upp emot tre miljoner i närmare 15 år framåt. Det var främst de långa resorna som kostade pengar. 

– Det är ju tråkigt att jobba med en sådan ryggsäck, du har det alltid hängande över dig. Att den nu är borta blir det extra positiva vindar i föreningen.
– Det är ju många som oroat sig, inte bara vi i styrelsen. Det är mycket ekonomi i hockeyn säger, Patrik Månsson vice ordförande i TAIF. 

För att komma på rätt köl har TAIF engagerat sig i bil-lotterier, hjälpt till vid olika event, fått testamentspengar och hyrt ut ishallen för turneringar. Och nu ser klubbchefen Stefan Fransson bara framåt.

– Det känns bra att ha det under kontroll, att ha licensen i hamn och vi kan nu jobba vidare på nya möjligheter.

– Det handlar om att fortsätta på den här vägen och att göra ett bra resultat både ekonomiskt och sportsligt, säger Stefan Fransson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".