Robert Gojani (Foto: Patrik Bromander/Svergiesradio)
Robert Gojani (Foto: Patrik Bromander/Svergiesradio)

J-Södra kvitterade på sista sparken

Robert Gojani: Vi slutar aldrig jobba för varandra
2:48 min

Efter mycket dramatik fick J-Södra med sig en poäng i mötet med Elfsborg. Robert Gojani gjorde 2-2 på straff i slutsekunden.

Det såg långe ut som att det skulle bli en tung förlust för J-Södra i en match där det var motvind mest hela tiden. 

Elfsborg gjorde 1-0 på straff redan efter åtta minuter. J-Södra saknade inte målchanser och hade flera hundraprocentiga målchanser där det borde blivit mål. Dessutom fick man två mål bortdömda för offside, där åtminstone Tommy Thelins volleyskott i mål inte såg ut att vara från offsideposition.

J-Södra spelade bra fotboll och hade initiativet även i den andra halvleken, men efter 56 minuter kontrade Elfsborg in 1-2.

Med en kvart kvar fick J-Södra in en reducering via Daryl Smylie och fick ny energi. Det blev fyra minuters tilläggstid och när klockan stod på 93:45 fick en Elfsborgsspelare bollen på armen och domaren dömde straff. Den satte Robert Gojani i nättaket och sedan var matchen över.

J-Södra har haft en tung period, bara vunnit en av tio senaste, men poängen mot Elfsborg bör ge råg i ryggen inför fortsättningen.

J-Södra-Elfsborg
0-1 (8) Samuel Holmén, straff
0-2 (56) Daniel Gustavsson
1-2 (77) Daryl Smylie
2-2 (90+5) Robert Gojani, straff
Publik: 3773

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".