Tyst minut för Issa Iskander.
Inför matchen hölls en tyst minut för att hedra Issa Iskander. Foto: David Westh/Sveriges Radio samt Husqvarna FF.
Sport

Känslosamt när Issa hedrades

Mohammed Ali Kahn, tränare HFF: Då blev det jobbigt
4:49 min

Med en tyst minut hedrades Husqvarnaprofilen Issa Iskander innan match.

 – Spelarna var ju redo att spela match och hedra Issa genom att göra en bra prestation. Det är klart att påminnas om det, med t-shirts, sorgeband och en tyst minut, är inte lätt. Känslorna var att de ville spela och verkligen göra det bra men det är inte lätt mentalt, säger Husqvarnas tränare Mohammed Ali Kahn. 

Det var i måndags som Husqvarnas sportchef Issa Iskander gick bort efter en tids sjukdom. Han var en eldsjäl som lade sitt hjärta i klubben, därför gick Svenska fotbollsförbundet med på att flytta matchen från torsdagen, då Issa begravdes, till söndagen. 

Innan matchen hölls en tyst minut för att hedra Issa, spelarna bar även speciella t-shirts samt sorgeband. 

För tränaren handlade en del av förberedelsen om att få spelarna att spela utan pressen att prestera för Issas skull. Hör Mohammed Ali Kahn i ljudspelaren ovan.

Själva matchen blev dramatisk. Landskrona tog ledningen med 1-0 men tidigt i andra halvlek hade gästerna Husqvarna FF lyckats vända på matchen till 2-1, sedan Amir Al-Ammari nickat in 1-1 i slutet av första och Simon Dimitrijevic gjort mål i inledningen av andra.

Men det finns en anledning till varför Landskrona är serieledare i division 1 södra, hemmalaget gjorde inte bara 2-2 utan också 3-2 när matchen gick mot sitt slut.

Det var då som anfallaren Edin Hamidovic steg fram och prickade in 3-3 vilket också blev matchens slutresultat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".