Carin Berggren, AnnMarie Grennhag och Anders Jörgensson är tre av de avhoppande politikerna. De två övriga är Bo Grennhag och Ola Helt.
Carin Berggren, AnnMarie Grennhag och Anders Jörgensson är tre av de avhoppade moderaterna sen tidigare. Foto: Sveriges Radio
Jönköpings län

Han är nästa tunga moderat att lämna

Gottlieb Granberg (M): Klart att vi har en utmaning
1:06 min

Tobias Stomilovic, ombudsman för Moderaterna i Jönköpings län, lämnar partiet med drygt ett år kvar till valet.

Enligt Jönköpings-Posten har Tobias Stomilovic sagt upp sig från sin tjänst för att istället börja jobba inom ishockeyföreningen HV71.

– Får han nu ett erbjudande om sitt drömjobb så måste han ju ta det, även om det för min del blir lite tuffare, säger Gottlieb Granberg som är ordförande för moderaterna i Jönköpings län.

Men det är först om en månad som Stomilovic lämnar jobbet inom Moderaterna. Sedan tidigare har ju Carin Berggren, Ola Helt, Anders Jörgensson, Ann-Marie Grennhag och Bo Grennhag lämnat partiet.

Hur mår egentligen moderaterna i Jönköpings län just nu?

– Jag får väl prata för mig själv, men jag mår i alla fall hyfsat bra. Det är klart att vi har en utmaning, det ser ju alla. Men man blir ju inte bättre i medvind, som jag brukar säga.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".