Gummifabriken
Datumen för när Gummifabriken skulle vara färdigbyggt har flyttats flera gånger. Foto: Karin Malmsten/ Sveriges Radio.
Värnamo

Gummifabriken: Ingen vill ta ansvar för förseningen

Gottlieb Granberg (M): Vi har haft tillräcklig koll
1:50 min

Kommunen menar att de inte gjort något fel när invigningen av Gummifabriken nu skjuts upp.

Samtidigt skyller det kommunala fastighetsbolaget och generalentreprenören på varandra, det skriver Värnamo Nyheter idag.

Mastodontbygget Gummifabriken som kostat över 500 miljoner blir inte klart i tid och den stora invigningen som skulle hållits nästa månad får skrotas.

Enligt Värnamo kommunala industrifastigheter AB (VKIAB), som äger Gummifabriken, är det generalentreprenören Tage & Söners fel att bygget blir försenat. 

Värnamo kommun är ytterst ansvarig att se till att fastighetsbolaget sköter sig och att bygget blir klart i tid, men trots detta menar de att kommunen inte ansvarar för förseningen. 

– Vi hör ju vad folk säger, att det aldrig blir klart, och därför har vi hela tiden haft kontinuerliga återrapporter. Men här kommer vi till en vägs ände där vi ser att invigningen måste flyttas på eftersom vi inte kan säkra kraven vi har på en invigning, säger Gottlieb Granberg som är kommunstyrelsens moderate förste vice ordförande.

Men har kommunen verkligen då haft tillräcklig koll på vad byggbolaget gjort?

– Jag tycker att vi har haft tillräcklig koll. Det som de redovisat till oss har vi godkänt som riktig redovisning.

P4 Jönköping har sökt Tage och Söners vd Magnus Andersson utan resultat.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".