Lagbok och interiör från anonym restaurang.
Foto: Anders Wiklund/TT
Jönköpings kommun

Var för sjuk för hovrätten - men frisk nog att roa sig

"Han har varit ute och roat sig"
1:11 min

En man uppgav att han var för sjuk för att komma till hovrättsförhandlingen, men var samma vecka ute på olika nöjen.

Den 32-årige mannen från Jönköpings kommun dömdes för grovt barnpornografibrott förra året. Han dömdes, mot sitt nekande, till 1,5 års fängelse och överklagade domen.

Men när förhandlingen i hovrätten skulle starta i måndags dök inte mannen upp, han hänvisade till akut stressreaktion och att han var för sjuk för att närvara.

På sociala medier har han dock visat hur han samma vecka varit ute på flera restaurang- och teaterbesök, både dagarna innan förhandlingen och dagen efter.

Mannen har inte kunnat visa för hovrätten att han var för sjuk för att närvara vid förhandlingen, däremot har han skickat in ett intyg om att han är för sjuk att studera.

Nu kan tingsrättens dom fastställas utan förhandling i hovrätten eftersom mannen inte dök upp, om han inte kan visa på att han faktiskt var för sjuk för att närvara.

P4 Jönköping har pratat med mannens advokat som inte vill kommentera uppgifterna och uppdateringarna på Facebook om sitt aktiva liv har mannen nu tagit bort.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".