Fullt drag när Södra Munksjön Utveckling AB visar upp visioner för Södra Munksjön.
Fullt drag när Södra Munksjön Utveckling AB visar upp visioner för Södra Munksjön. Foto: Malte Nordlöf
Jönköping

Så ska nya stadsdelen få uppmärksamhet

Jenny Lagström: Munksjöstaden känner de flesta till, nu är det dags för nästa stadsdel
4:15 min

Under H2O-veckan ska Jönköpingsborna få upp ögonen för den nya stadselen Södra Munksjön.

Det växer så det knakar, nya stadsdelar i Jönköping. Men de tusentals bostäder som planeras vid Södra Munksjön i Jönköping kan kännas långt borta eftersom bygget är klart först om många år.

Nu ska det kommunala bolaget som planerar de nya stadsdelarna få oss att inse att det faktiskt är grejer på gång. Och det passar de på att göra under H2O-veckan i Jönköping när det är aktiviteter runt vatten i Jönköping.

– Det här är ett sätt för oss att tala om för Jönköpingsborna att det här är den nya stadsdelen. Det kommer att bli en trevligt när vi är färdiga, men redan nu kan man komma ner och lära sig om vad vi gör, säger Jenny Lagström marknadskommunikatör på Södra Munksjön Utveckling AB. 

– Jönköping växer och vi binder ihop bostäder runt hela sjön. Det är jätteviktigt för oss att också visa det för Jönköpingsborna, säger Jenny Lagström.

Konsert, utebio, god mat och dryck och massor av tävlingar står på schemat under de här dagarna som följer fram till söndag. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".