Birgitta Andersson.
1 av 3
Birgitta Andersson, landsbygdsutvecklare på Hushållningssällspet är Sommarmötesgeneral för 26:e året nu och tycker att hon har världens bästa jobb. Foto: Karin Selldén/Sveriges Radio.
Einar sitter på en plasttraktor. Christin Grahnat sitter på huk bredvid.
2 av 3
Christin Grahnat från Jönköping är på Landsbygdens sommarmöte men sonen Einar, 2, som är mycket intresserad av just traktorer. Foto: Karin Selldén/Sveriges Radio.
Bilar, tält och flaggor på ett fält.
3 av 3
Det finns gott plats för de över 120 utställarna på naturbruksgymnasiets marker i Tenhult. Logistiskt perfekt menar Hushållningssällskapet som arrangerar Sommarmötet. Foto: Karin Selldén/Sveriges Radio.
Tenhult

Landsbygdens sommarmöte både mässa, marknad och mötesplats

Birgitta Andersson, landsbygdsutvecklare: Logistiskt perfekt att ha mötet i Tenhult
4:03 min

Ett av helgens mest publikdragande evenemang i länet är Landsbygdens sommarmöte i Tenhult. Omkring 5000 besökare väntas komma.

Hushållningssällskapet i Jönköpings län har arrangerat Sommarmöte i länet i över 50 år. Mötet är en blandning av mässa, marknad och mötesplats. I år hålls sommarmötet på Naturbruksgymnasiets marker i Tenhult.

Omkring 5000 besökare väntas under dagen för att promenera runt bland de över 120 utställarna. Birgitta Andersson, Landsbygdsutvecklare på Hushållningssällskapet Jönköping har varit "sommarmötesgeneral" de senaste 26 åren. Hon menar att årets plats är perfekt för ändamålet.

 – Skolan ligger bra till, logistiskt sett är det perfekt att ordna ett sådant här arrangemang här, säger Birgitta Andersson.

Några av dem som besöker sommarmötet är Simon Wancke från Värnamo, Tobias Pettersson från Tranås och Christin Grahnat från Jönköping med sonen Einar, 2. Varför de har kommit till sommarmötet hör du i ljudklippet nedan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".