En montagebild på översvämningarna i Houston och Noomi Thorstensson.
1 av 4
Noomis pojkvän med familj bor i Houston. Foto: Thomas B. Shea/TT, David Westh/Sveriges Radio
Regnkaos i Houston.
2 av 4
Foto: TT
Regnkaos i Houston.
3 av 4
Foto: TT
Regnkaos i Houston.
4 av 4
Foto: TT
USA

Noomi strandad på flygplats efter Texas-regnet

"Väntar in instruktioner"
2:32 min

P4 Nästa-vinnaren Noomi Thorstensson, från Bodafors, är på väg till Houston för att spela in en ny låt. Men frågan är om hon kommer fram.

Regnet fortsätter vräka ned över Houston, där vattnet står meterhögt på många gator. Nu evakueras områden nära den amerikanska miljonstaden.
Enligt vädertjänsten NWS kommer översvämningarna att bli som värst på onsdag eller torsdag.

Stormen Harvey är den kraftigaste som nått USA sedan 2005 - och regnet kommer att fortsätta att falla, enligt landets vädertjänst NWS.

I Houston har det regnat över 76 centimeter på två dygn och ytterligare drygt 50 centimeter regn förväntas de kommande dagarna, enligt NWS.
Drygt 30 000 människor kommer att behöva bo i tillfälliga läger efter att deras hem förstörts av stormen Harvey eller svämmats över, enligt den amerikanska katastrofmyndigheten Fema.

En som brukar åka till Houston i Texas är Noomi Thorstensson från Bodafors. Hon vann musiktävlingen P4 Nästa förra året med låten Intoxicated. Noomi har varit i Houston tidigare och spelat in låtar och hennes pojkvän med familj bor där.

Men nu sitter hon fast på flygplatsen i Atlanta.

– Jag skulle ha flugit in till Houston igår. Flygplatsen var stängd och flygen var inställda, säger Noomi.

Noomis pojkvän och familjen bor i Houston.

– De har vatten ända upp till huset, och de bor ändå väldigt högt. De har aldrig sett så här mycket vatten innan, det har inte varit så här illa, säger Noomi. Hör henne berätta i ljudspelaren ovan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".