Montage med bild på översvämmad väg och en bild på Tilda Green.
Tilda Green är fast mitt i stormen som har svämmat över Houston i USA. Foto: David J. Phillip TT / Privat
Stormen Harvey

Tilda från Värnamo fast i Houston

Tilda Green: Det är mycket folk i panik
1:21 min

Tilda Green från Värnamo är i USA och kommer inte hem till Sverige. Hon är fast på ett hotell i Houston efter att stormen Harvey slog till förra veckan.

Det var i fredags kväll som stormen Harvey drog in över USA och Houston i Texas. Miljontals människor har drabbats och uppemot 30 personer kan ha omkommit, rapporterar New York Times. 

– Det är fruktansvärt det man ser på teve och hör på radio här. Det är mycket folk i panik och de vill härifrån, säger Tilda Green från Värnamo. Hon sitter just nu fast på ett hotell i Houston och kan inte ta sig hem till Sverige. Till vardags studerar hon på ett college en timme från Houston och nu hoppas hon kunna flyga hem till Sverige på fredag.

– Jag hoppas att flyget ska gå då. Varje dag har jag haft flyg som har blivit inställda, just nu är flygplatsen stängd, säger Tilda Green.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".