Per Gustafsson tror på HC Dalen inför årets säsong.
Med en ung och bred trupp hoppas tränaren och sportchefen Per Gustafsson att klubben kan nå en topplacering i år. Foto: Ayar Alarcón /Sveriges radio
Ishockey

Nu ska HC Dalen ta nästa steg

Per Gustafsson: Vi ska vara med och kriga i toppen
1:31 min

HC Dalen har radat upp övertygande vinster på försäsongen. Tränaren och tillika sportchefen Per Gustafsson hoppas nu att klubben kan komma topp fem.

Sedan Norrahammarklubben HC Dalen tog klivet upp i hockeyettan 2014 har man etablerat sig som ett mittenlag i serien. I tränarbåset har man den före detta HV71-spelaren Per Gustafsson, som gör sitt tredje år som tränare och sportchef i klubben.

– Jag tycker att vi har tagit kliv varje år. Sen jag tog över har vi alltid haft som mål att komma topp fem och spela i allettan. Dit har vi inte riktigt nått, men nu har vi en stark och bred trupp, så chanserna inför årets säsong är goda.

Med en mer slagkraftig trupp hoppas även Per Gustafsson att lagets yngre spelare ska ta chansen i år.

– Vi har flera unga spelare som ser väldigt bra ut. Kan de ta kliv i rätt riktning samtidigt som våra mer rutinerade killar levererar så kan det här bli bra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".