Sara Magnusson, Jenny Söderlund och Elisabet Glandberger från Södra vätterbygens konstrunda.
Sara Magnusson, Jenny Söderlund och Elisabet Glandberger från Södra vätterbygens konstrunda. Foto: Tommy Alexandersson/Sveriges Radio
Jönköping

Stort intresse för den lokala konsten

Sara Magnusson: Vi fick sätta ett max, annars hade vi inte fått plats
2:01 min

I helgen bjuder Södra Vätterbygdens konstrunda in till vernissage i Jönköping. I år blir det fler utställare när intresset blivit större.

Södra Vätterbygdens konstrunda samlar lokala konstnärer som under en helg ställer ut tillsammans. Invigningen är på fredag och det är andra året i rad som föreningen anordnar detta. På kort tid har intresset blivit större.

– Nu satte vi max 120 för att få plats. Hade vi inte gjort det hade det blivit ännu fler, för så stort är intresset. Det finns så mycket konstnärer i trakten som vill vara med och synas, säger Sara Magnusson ordförande i Södra Vätterbygdens konstrunda.    

Varje konstnär får ställa ut ett alster och det mesta är också till salu. Tavlorna och skulpturerna som kommer visas i helgen har en blandad stil och utrycksform, vilket Sara Magnusson menar, visar på den bredd som finns i Vätterbygden.

– Det är fantastisk konst här, otroligt hög kvalité och olika stilar. Textil, metall, keramik, det finns något för alla, säger Sara Magnusson.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".