Mikael Bäckström
1 av 2
Mikael Bäckström från Lantbrukarnas riksförbund (LRF) är chockad över det som hänt på en gården. Foto: Dan Segerson/ Sveriges radio
På gården hittades över 20 djur döda
2 av 2
På gården hittades över 20 djur döda och flera var i så pass dåligt skick att de fick avlivas. Foto: Dan Segerson/ Sveriges radio
Djurplågeri

LRF om döda djuren: En tragedi

LRF: Sånt här kan hända när folk blir sjuka
1:49 min

Lantbrukarnas riksförbund menar att en sjukdom ligger bakom tragedin på gården där ett 20-tal hittades döda.

Mikael Bäckström, ordförande för Lantbrukarnas riksförbund i Jönköping, var i dag på plats på gården där polisen igår hittade mer än 20 döda djur och flera som var i så pass dåligt skick att de senare fick avlivas.

– Det kan tyvärr bli så här när människor blir sjuka. Det är en tragedi både för den inblandade familjen och alla runt omkring. Nu går vi i LRF in och stöttar den här familjen så gott som vi bara kan, säger Mikael Bäckström.

Han känner inte till att det har varit några tidigare problem med gården. 

– Inte vad jag känner till. Vi på LRF har inte fått några indikationer på att något har stått fel ute på den här gården. Vi är alla lika chockade över det här.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".