Måns Zelmerlöw och Alexander Wiberg och en hund. Foto: Pressbild.
Måns Zelmerlöw och Alexander Wiberg är gemensamt nominerade till priset Årets manliga programledare vid Kristallengalan i kväll, för programmet Chevalaresk på TV6. Foto: Pressbild.
Kristallen

Alexander från Huskvarna kan bli Årets manliga programledare 2017

"Jag börjar hitta hem"
2:35 min

Alexander Wiberg, uppvuxen i Huskvarna, har jobbat med tv i ett år. I kväll kan han få tv-Sveriges finaste pris.

– Just nu är det lite puls. Det har gått upp och ner under dagen.  Jag har lugnat ner mig lite grann när jag haft mycket att göra, men när jag suttit och tänkt några sekunder har det blivit ett påslag, lite säger Alexander Wiberg i taxin på väg till Kristallengalan på Stockholmsmässan, där han är nominerad till priset Årets manliga programledare 2017.

Alexander Wiberg, uppvuxen på Norrängen i Huskvarna, är nominerad tillsammans med vännen Måns Zelmerlöw, för programmet Chevaleresk på TV6.

Det hela började med hemsidan Chevaleresk, som Alexander startade tillsammans med barndomskompisen Henrik Lindström. Idén om att göra en tv-serie av den kom från Måns och Felix Richter. Programmet beskriver Alexander som ett diskussionsprogram som försöker definiera vad en modern gentleman är i dag.

– Det var bara en hobby som tog fart egentligen.

Från att ha jobbat inom dagligvaruhandeln har Alexander Wiberg nu gått till att ha blivit en Kristallen-nominerad programledare och egenföretagare.

– Det känns lite oväntat. Jag skickade ett sms till mamma och pappa i går kväll, "vad är det som händer egentligen, jag har inte fattat det själv".
– Det är lite kontraster. Man kan väl säga att jag börjar hitta hem på något sätt. Jag menar inte att låta kaxig, utan snarare ödmjuk. Det känns jättekul att få göra någonting som jag verkligen tycker att jag kan och är bra på, så det är underbart!

Oavsett hur det går vid kvällens gala så ser framtiden ljus ut.

– Jag vågar inte ropa hej innan något är påskrivet, men det ser väldigt bra ut för en säsong två, säger Alexander Wiberg.

Se Kristallengalan på SVT1 eller SVT Play i kväll klockan 20.00.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".