Ett rött avlångt nödbloss med sot på ena kanten.
1 av 2
Troligtvis har någon tappat nödblosset i golvet så det löstes ut, enligt räddningstjänsten. Foto: Tommy Alexandersson/Sveriges Radio.
En brandbil står utanför Myrornas lokaler i Jönköping.
2 av 2
Myrornas lokaler i Jönköping har evakuerats efter ett larm om en rökbomb. Foto: Tommy Alexandersson/Sveriges Radio.
Jönköping

Rökdramat berodde på olyckshändelse

Jan Callas, räddningstjänsten: Det finns inga misstankar om attentat
1:24 min

Polis och räddningstjänst larmades till en misstänkt rökbomb i Myrornas butik. Byggnaden evakuerades och ett utlöst nödbloss har hittats i butiken.

Räddningstjänsten skickade till en början ut sju enheter och polisen var på plats och undersökte larmet om den misstänkta rökbomben i Myrornas butik i centrala Jönköping.

Ingen ska ha kommit till skada och alla i byggnaden evakuerades.

Enligt räddningstjänsten var det ingen rökbomb i butiken, utan ett så kallat nödbloss som någon eventuellt har tappat på golvet i butiken. Det blev en mindre brand på golvet som personal tillsammans med räddningstjänsten kunde släcka.

– Nödblosset har av misstag lösts ut i butiken. Det är troligen så att en kund har tappat det i golvet så att det har lösts ut, säger Jan Callas, räddningstjänstens insatsledare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".