Julia Westberg och Julia Sandwall, Songlines
Julia Westberg och Julia Sandwall, Songlines. Foto: David Westh/Sveriges Radio
Jönköping

Hit ska Stings Polarprispengar gå

Julia Sandwall: Vi bjuder förstås hit Sting
2:03 min

Sting valde att skänka sina Polarprispengar till projektet Songlines. Nu är det klart vad de ska göra med dem.

I samband med att Polarpriset delades ut i somras fick Jönköpingsbon Julia Sandwall, initiativtagare till projektet Songlines, ett samtal från Live Nation. De berättade att pristagaren Sting ville skänka prispengarna till dem. Nu är det klart vad de ska användas till.

– Vi hoppas förstås att de pengarna kommer gå till alla unga, som det här riktar sig till. Det kan till exempel bli någon konsert, säger Julia Westberg från Songlines.

– I huvudsak är det tre saker. Någon form av årlig konsert eller gala. I år blir det i november här i Jönköping, med många nyanlända musiker men också med två större musiker. Pengarna kommer även gå till instrument till nyanlända. Det tredje är att vi kommer anordna många läger, fyller nationella samordnaren Julia Sandwall i.

Musikprojektet Songlines ska pågå i tre år och finansieras av Allmänna arvsfonden. Syftet är att hjälpa unga som flytt till kulturen och musiken.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".