Mycket poliser var på plats och ett stort område spärrades av.
Mycket poliser var på plats och ett stort område spärrades av strax efter dubbelmordet i juni. Foto: Christian Ströberg/Sveriges Radio
Jönköpings län

Man greps i Mullsjö för det brutala dubbelmordet

Henrik Lindblom, försvarare: Han förnekar
1:12 min

I går eftermiddag vid en stor insats i Mullsjö greps och anhölls en man misstänkt för dubbelmordet på ett äldre par i Mantorp.

Polisen har bekräftat för P4 Jönköping att det var aktivitet på platsen igår och enligt källor till Aftonbladet greps han i Mullsjö vid klockan fyra i går eftermiddag misstänkt för dubbelmordet på det äldre paret.

– Han förnekar gärningen, säger mannens försvarare Henrik Lindblom till P4 Östergötland.

Det var i mitten på juni som det äldre paret, en 62-årig kvinna och en 70-årig man, hittades döda och bundna med tejp i sin bostad i Mantorp. Polisen misstänker att de mördats dagen innan och att det kan handla om ett rånmord.

Men utredningen har tagit lång tid och det har varit svårt för polisen att gripa någon misstänkt. En brödratrio greps efter några dagar i Vrigstad misstänkta för dubbelmordet, men släpptes sen. Och hundratals personer har dna-topsats under sommaren. Även polisen från Jönköpings län har jobbat med utredningen.

Nu har polisens kartläggningsarbete lett fram till att en man identifierats och det ska vara han som greps i Mullsjö i går. Han är sen tidigare okänd för polisen och åklagare som inte vill säga så mycket mer.

Han är anhållen på sannolika skäl, vilket är den högre misstankegraden.

Vice chefsåklagare Eva Nemec Nordh säger att hon räknar med att kunna lämna in en häktningsframställan på måndag.

– Det är arbetshypotesen men innan jag kan fatta ett sådant beslut ska det hållas förhör och kartlägga mannens eventuella alibin säger Eva Nemec Nordh till P4 Östergötland.

Är det aktuellt med fler gripanden?

– Inte i dag planerar vi med några gripanden och om det är fler gärningsmän som är aktuella i utredningen det vill jag inte uttala mig om. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".