Dubbelmordet i mantorp
1 av 2
Foto: Emma Garzon/Sveriges Radio
Många poliser är på plats.
2 av 2
Foto: Niklas Luks/Sveriges Radio
Östergötland

"Misstänkte mannens dna matchar spår på brottsplatsen"

Eva Nemec Nordh, åklagare: "Han har i relevant tid gjort ett tejpinköp"
2:17 min

Misstänkt Mullsjöbo häktad för dubbelmordet i Mantorp i juni.

I fredags eftermiddag vid en stor insats i Mullsjö greps och anhölls en man misstänkt för dubbelmordet på ett äldre par i Mantorp.

Det var i mitten på juni som det äldre paret, en 62-årig kvinna och en 70-årig man, hittades döda och bundna med tejp i sin bostad i Mantorp. Polisen misstänker att de mördats dagen innan och att det kan handla om ett rånmord.

– Jag har skickat in en häktningsframställan. När vi får tid för häktningsförhandling kommer vi ha en pressträff direkt efteråt, säger åklagare Eva Nemec Nordh.

Så snart häktningsförhandlingen är klar kommer det att hållas en pressträff, säger chefsåklagare Eva Nemec Nordh. Senast 18:e oktober ska åklagaren väcka åtal. 


Misstänkte mannens dna matchar spår på platsen där det äldre paret dödades i Mantorp.

– Vi har hållit cirka 1 000 förhör och topsat många människor. Vi har gjort kontroll av köpet av den tejp som användes vid brottsplatsen, det har lett till att vi förhört köpare och topsat dem. 13 september i år förhördes och topsades den nu häktade mannen. hans DNA matchar spår på brottsplatsen, säger spaningsledare Gunilla Broman på presskonferensen under måndagseftermiddagen. 

– Han har lämnat förklaringar till de som påståenden som finns, det gäller övriga omständigheter som har framförts, men jag kan inte närmare gå in på vad förklaringarna består i utan att gå emot förundersökningssekretessen, säger Henrik Lindblom som är försvarare.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".