Sjukvård
Foto: Claudio Bresciani/TT
Jönköpings län

Regionen får betala skadestånd till vårdföretag

Tvisten mellan Region Jönköpings län och vårdföretaget Move and walk löst.

Move and walk hade begärt 1,4 miljoner kronor i skadestånd för avtalsbrott, men får nu 190 000 kronor av Regionen. Summan täcker företagets förlorade intäkter och de nöjer sig med det, eftersom det enligt vd:n Eszter Horváth Tóthné hade blivit för dyrt att fortsätta den juridiska processen.

– Jag som företagare ser att vi skulle kunnat kräva en större summa av regionen, eftersom vi genom deras agerande förlorat möjligheten att starta en filial i Jönköping. Men det skulle krävt stora resurser att gå igenom den juridiska processen och möjligheten att vi gått segrande ur den är 50/50, om man tittar på tidigare fall, säger Eszter Horváth Tóthné.

Tvisten gällde att Region Jönköpings län remitterat patienter till andra vårdgivare, trots avtal om att Move and walk skulle stå för behandlingen. Regionen medger att de brutit mot avtalet.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".