Speedway
Speedway Foto: Foto Ulf Engborg
Nässjö

Nässjö kan få allsvensk speedway

Ett unikt samarbete kan göra att Nässjö får allsvensk speedway igen.

Det är stora förändringar på gång inom svensk speedway. Igår kunde P4 Jönköping berätta att motorcykelförbundet SVEMO, beslutat att Elitserien stängs de kommande tre säsongerna, inget lag kan åka ur serien. Anledningen är klubbarnas dåliga ekonomi.

Idag kom beskedet att SVEMO vill utöka Allsvenskan från fyra till sex lag. Ett av lagen som kan bli aktuella för Allsvenskan är Nässjö SK. Enligt SVEMO är förslaget att de tre elitserielagen, Lejonen, Dackarna och Elit Vetlanda skall vara med och stötta Nässjö så att de klarar köra i Allsvenskan.

- Vi har inte tagit ställning till det här förslaget än, säger Jonny Sinkkonen som är ordförande i Nässjö SK till P4 Jönköping.

- Vi skall träffa Vetlanda nästa vecka och diskutera saken och försöka hitta en lösning, men vi vill inte försätta oss i en situation där vi äventyrar klubbens framtid. Men visst vore det kul allsvensk speedway i Nässjö igen, säger Jonny Sinkkonen.

Dan Segerson
dan.segerson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".