Sebastian Lagrell J-Södra och gräs
1 av 2
Sebastian Lagrell, evenemangsansvarig i J-Södra, konstaterar att gräset är fantastiskt fint på Stadsparksvallen trots allt september-regn. Foto: Karin Selldén/Sveriges Radio
Stadsparksvallen Regn och gräs
2 av 2
Regnet öser ner på Stadsparksvallens gräs, men på själva planen rinner det undan som det ska. Foto: Karin Selldén/Sveriges Radio
Fotboll

Gräset på Stadsparksvallen klarar regnet

Sebastian Lagrell: Jag är hoppfull, det blir match ikväll
2:33 min

Gräsmattan som J-södra ska spela på ikväll är grön och fin och utan pölar trots allt regn.

Det regnar så gott som oavbrutet och många idrottsevenemang får ställas in på grund av att underlaget förstörs av allt vatten.

"En gräsmatta i världsklass..."

Men fotbollsmatchen mellan Jönköpings Södra och Sirius ikväll lär bli av. En första besiktning av gräsmattan på Stadsparksvallen i Jönköping under morgonen ger vid handen att dräneringen undertill fungerar som den ska, så länge det inte rör sig om våldsamma skyfall.

En gräsmatta i världsklass, konstaterar Sebastian Lagrell, evenemangsansvarig på J-Södra, som tittade till gräset under tisdagsmorgonen. 

– Jag är hoppfull och tror att det kommer att bli en match ikväll. Vi har fantastiska anläggningsarbetare och det är en vettig dränering som ger en grön och jämn matta som tål regn.

 Klockan 19.00 är det avspark mellan J-Södra och Sirius ikväll, om skyfallen håller sig borta. Hör den i Radiosporten i P4 och i sin helhet här på sverigesradio.se/jönköping och appen Sveriges Radio Play. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".