Bild på höghuset.
Platsen för höghushotellet.
Jönköping

Politiskt stöd för höghushotellet

Anders Samuelsson (C): Nu är det färdigöverklagat
2:40 min

Höghushotellet som varit en politisk fråga i snart tio år ser ut att bli av.

Under dagen har stadsbyggnadsnämnden suttit i sammanträde och bland annat med stor majoritet sagt ja till att Skanska får bygglov för att bygga höghushotellet. 

– Det är ett projekt som pågått väldigt länge av olika skäl och idag är väl ändstationen för det här, säger Anders Samuelsson som är centerpartistisk ordförande i stadsbyggnadsnämnden. 

Beslutet blev utan votering eftersom bygglovsansökandet ligger i enighet med den detaljplan som antogs redan 2011. Politiskt blev det reservation från Miljöpartiet och en protokollsanteckning från Vänsterpartiet. 

– Nu är alla politiska beslut fattade och nästa steg är att hotellet ska byggas. Det finns ingenting som tyder på att det skulle uppstå några problem, säger Anders Samuelsson som är centerpartistisk ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

Men visst finns möjligheten att överklaga bygglovet? 

– Bara teoretiskt. Eftersom bygglovet inte strider mot detaljplanen så finns ingen grund att göra en överklagan, säger Anders Samuelsson som är centerpartistisk ordförande i stadsbyggnadsnämnden. 

Höghushotellet ska byggas bredvid Tändsticksområdet.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".