En råtta.
1 av 2
Råttor tros ha funnits i grossistens lokal sedan i augusti. Foto: Vilhelm Stokstad/TT
Råttspillning på hink.
2 av 2
Råttspillning på hink. Foto: Jönköpings kommun
Värnamo

Ungdomar kan ha blivit sjuka av råttbajs

Gulvayar Shuman, livsmedelsinspektör: De var jättesjuka
0:49 min

Fyra ungdomar i Värnamo misstänks ha blivit sjuka till följd av de råttor som har upptäckts hos Asia Grossisten i Jönköping.

Asia Grossisten i Jönköping som levererar produkter till ett 80-tal restauranger i länet har haft råttor i sina lokaler sedan i augusti.

Enligt Värnamo Nyheter har fyra ungdomar i Värnamo troligtvis blivit sjuka efter att ha ätit på en restaurang som köpt in livsmedel från grossisten.

– De var jättesjuka med kräkningar och buksmärtor och sådant, säger Gulvayar Shuman, livsmedelsinspektör i Värnamo kommun, till P4 Jönköping.

Hon säger att det är troligt att ungdomarna fått i sig bakterier från råttornas avföring, men att de inte kan vara hundra procent säkra.

– Provsvar visar på bakterier som kan komma från avföring, säger Gulvayar Shuman.

Men det är Jönköpings kommun som själva äger fastigheten där Asia Grossisten har sina lokaler, det rapporterar Jönköpings-Posten.

– Vi visste att lokalerna var dåliga, men inte så dåliga, säger Åsa Friis som är vd för det kommunala bolaget till tidningen.

Nu ska kommunen gå igenom övriga lokaler i fastigheten.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".