Skiss ny arena.
1 av 2
Skiss från Tengbomgruppen.
Kristian Aronsson, Sverigedemokraterna.
2 av 2
Kristian Aronsson, Sverigedemokraterna. Foto: Dan Segerson/Sveriges Radio
Jönköping

SD svänger om att äga ny fotbollsarena

Kristian Aronsson (SD): Tror att det finns intressenter
1:23 min

"Ge privata företag möjlighet att äga och driva den nya arenan vid Jordbron i Jönköping".

Det kravet kommer nu från Sverigedemokraterna i Jönköpings kommun. Vid kommunstyrelsens sammanträde i morgon (onsdag) kommer partiet lägga fram ett så kallat "initiativ-ärende" där man framför kraven.

Det skulle bli en bra lösning när kommunen saknar pengar, menar Kristian Aronsson som är gruppledare för Sverigedemokraterna i kommunfullmäktige.

Klart man ska titta på ett sådant alternativ...

Det var under tumultartade former som oppositionen i januari lyckades driva igenom beslutet om en ny arena vid Jordbron i Jönköping.

Tack vare uppgifter om en hemlig finansiär röstade Sverigedemokraterna för Jordbroalternativet. Någon finansiär har inte klivit fram och diskussionen om bygget har varit intensiv på insändarsidor och sociala medier.

Det gäller kostnaden för bygget men framför allt driftskostnaden.
Nu vill Sverigedemokraterna att kommunen släpper tanken på att äga och driva arenan själva utan istället lägger ut allt på anbud.

Men det här är inte ett tecken på att Sverigedemokraterna ångrar beslutet i januari, säger Kristian Aronsson.

– Det finns ingen information, som kommit oss till del, som säger något annorlunda än den information vi hade i januari - vilket i sig är häpnadsväckande att det inte kommit mer fakta under det dryga halvåret som gått.

Hör vad kommunstyrelsens ordförande, centerpartisten AnnMarie Nilsson, tycker om Sverigedemokraternas förslag i ljudspelaren nedan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".