Elit Vetlandas Bartosz Zmarzlik (gul hjälm) vinner heat 10 under den första matchen i SM-finalen i Speedway mellan Eskilstuna Smederna och Elit Vetlanda på Eskilstuna Motorstadion.
Elit Vetlandas Bartosz Zmarzlik (gul hjälm) vinner heat 10 under den första matchen i SM-finalen i Speedway mellan Eskilstuna Smederna och Elit Vetlanda på Eskilstuna Motorstadion. Arkivbild: Foto: Henrik Montgomery/TT
Speedway/SM-final

Inget SM-guld till Vetlanda - Smederna vände och vann

Det blev inget SM-guld till Vetlanda. Smederna skrällde och lyckades vända underläge till seger totalt.

Smederna gjorde det få trodde var möjligt. Vände underläge på åtta poäng borta mot Elit Vetlanda och tog sitt första SM-guld i speedway på 40 år.

Smederna var helt överlägset i returmötet och Andzejs Lebedevs avgjorde när han vann det näst sista heatet. Då skaffade sig Smederna 51-33 och ett ointagligt försprång med 92-82.

En vändning som inte många hade trott på.

– Vi har trott på det här. Slutar man tro så. Det är sånt hjärta i det här laget, sade Smedernas lagledare Jerker Eriksson till C More.

 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".