Johan Lundgren i sin verkstad i Jönköping där tillverkningen sker.
Johan Lundgren i sin verkstad i Jönköping där tillverkningen sker. Foto: Tommy Alexandersson/Sveriges Radio.
Jönköping

Mickmakaren från Jönköping hjälper rockstjärnorna med ljudet

Johan Lundgren: När jag tänker efter så känns det rätt mäktigt
2:06 min

I snart 30 år har Johan Lundgren byggt gitarrmickar i Jönköping. I dag har han hela världen som arbetsplats och jobbar med de stora stjärnorna.

Allt började under tidigt 90-tal då Johan bestämde sig för att satsa på sina mickar. Han hade själv börjat experimentera med olika sorter och kompisarna ville också ha modifierade gitarrer.  

– Det var som en hobbyverksamhet, jag jobbade röda dagar, kvällar och helger, det var inte så stort då. Nu har jag jobbat heltid med detta i tio år. I dag brinner jag mer än någonsin för mickarna, säger Johan.

I dag, drygt 30 år senare, har han levererat mickar till gitarrister i bland annat Thin Lizzy, Ghost, Foo Fighters, Kent, Mando Diao och Pugh Rogefeldt.

– Det har ramlat på på något sätt. Ibland kan det kännas rätt mäktigt men det är min vardag så det är inget konstigt men det känns kul, säger Johan Lundgren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".