Två pistolskyttar som tävlar
1 av 2
Maria polis i Umeå och Oskar från Sörmland tävlar på skyttebanan i Jönköping. Foto: Tommy Alexandersson/Sveriges Radio
Jonas Björk tävlingsledare från Jönköpings pistolskytteklubb.
2 av 2
Jonas Björk tävlingsledare från Jönköpings pistolskytteklubb. Foto: Tommy Alexandersson/Sverigesradio
Jönköping

Sveriges bästa polis i skytte ska koras i Jönköping

Maria Victorsson, polis: Det är roligare än att träna i tjänst
1:28 min

Under helgen avgörs svenska polismästerskapen i pistolskytte i Jönköping. Ett 80-tal poliser tävlar på skyttebanan vid A6.

Svenska polismästerskapen i pistolskytte är ett uppdrag från polisidrottsförbundet för att kora Sveriges bästa polis. Det handlar om dynamiskt skytte.

– Vi har 80 skyttar idag och de skjuter på åtta stationer över dagen där man sedan slår ihop totalresultatet. Det går ut på att ha snabba tider och bra träffar, säger tävlingsledaren Jonas Björk.

Det handlar inte bara om att tävla utan också att nätverka och träffa kollegor från hela landet. Det sportsliga skyttet skiljer sig en del från hur man övar i tjänst men flera av poliserna som tävlar tycker att det kompletterar så att man blir bättre i sitt yrke.

– Det skiljer sig jätte mycket från att tävla till att träna i tjänst, det är väldigt roligt, vi får se hur det går, säger polisen Maria Victorsson från Umeå.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".