Polisbil med blåljus.
Varken polis eller de i bilen skadades i krocken. Foto: Johan Nilsson/TT
Jönköping

Tonåring misstänkt för försök till dråp på poliser

Mikael Ehne, polisen: Han utsätter dem för livsfara
3:00 min

Efter en stunds biljakt ska 16-åringen med två jämnåriga ha kört in i polisbilen i hög hastighet.

Det var vid tolvtiden inatt som en polispatrull skulle kontrollera och stanna en bil strax väster om Axamo utanför Jönköping. Bilen hade inte stannat vid ett stopptecken och gjort sig skyldig till smärre trafikbrott.

Men föraren av bilen vägrade stanna så polisen startade en biljakt på riksväg 40 på väg mot Jönköping. Efter en stund försökte polisen lägga ut en spikmatta, men de hann inte.

Då bestämde de sig istället för att försöka stoppa bilen med sitt polisfordon, en patrull ställde sig alltså tvärs över vägen.

– Men föraren stannade inte utan körde rakt på dem med ganska hög hastighet, säger polisens vakthavande befäl Mikael Ehne.

Varken poliser eller de i bilen fick skador.

Man utsätter vår personal för livsfara, därför utreder vi det som försök till dråp.

I bilen fanns tre tonåringar; två pojkar födda 01 och en flicka född 02. Bilen de ska ha kört var en ny leasingbil och polisen misstänker att den tillhör en av tonåringarnas föräldrar. Ingen av dem är hemmahörande i länet, utan kommer från Västra Götaland.

Förutom försök till dråp är föraren misstänkt för olovlig körning och rattfylleri, eftersom han och de andra tonåringarna i bilen visade tecken på narkotikapåverkan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".