Kropp hittad livlös i Munksjön
Kropp hittad livlös i Munksjön Foto: Oskar Mattisson/P4 Jönköping
Jönköping

Kropp hittad i Munksjön

Polisen: Vi har tagit mannens kläder i beslag
2:04 min

En man hittades under tisdagskvällen livlös i Munksjön i centrala Jönköping.

Det var strax efter kl 18.00 som SOS fick larm om att en kropp hittats flytande i Munksjön. När räddningstjänst och ambulans kom till platsen hade privatpersoner redan fått upp mannen.

Enligt Kenneth Hermansson, inre befäl på räddningstjänsten, satte man genast in hjärt- och lungräddning. Han är förds sedan till sjukhus.

– Personen var i ett ganska allvarligt läge när räddningstjänsten fick upp honom ur vattnet men de livräddande åtgärderna har gett resultat och mannen lever och vårdas på intensiven, säger Thomas Agnevik, presstalesperson på polisen.

Polisen har identifierat mannen som en man i 40-årsåldern efter att en bekant anmält honom försvunnen. Polisen har dock inlett en förundersökning om vållande till kroppsskada.

– Vi har tagit mannens kläder och tillhörigheter i beslag för att försöka ta reda på vad det är som kan ha hänt, säger Thomas Agnevik.

Men finns det några tecken på att ett brott kan ligga bakom händelsen?

– Det är en väldigt låg misstankegrad men vi behöver utreda detta ytterligare. Vi vill gärna ha in uppgifter från allmänheten om något sett något eller känner till mannen, säger Thomas Agnevik.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".