Emma Bergman och Julia Lindster.
Emma Bergman och Julia Lindster i Mariebo IK. Foto: Joséphine Simar/Sveriges Radio.
Fotboll

Så har Mariebo IK ökat publiksnittet kraftigt

"Det är riktigt mäktigt"
2:11 min

Antalet personer som såg Mariebo IK spela i Division 1 ökade stort den gångna säsongen.

Förra säsongen såg lite över 80 personer Mariebo IK spela i Division 1 Mellersta Götaland.

Inför den här säsongen valde flera av spelare att starta en grupp som skulle just fokusera på att marknadsföra lagets matcher mer. Och initiativet har gett resultat.

På lagets elva hemmamatcher den här säsongen har i snitt över 140 personer letat sig till Stadsparksvallen, vilket är en ökning med drygt 60 procent.

– Det är bra och vi är nöjda, det är över förväntan skulle jag säga, säger Julia Lindster som är en av spelarna som var med i gruppen som skulle marknadsföra laget.

Inför nästa säsong hoppas de att publiken fortsätter komma och att det bara blir fler och fler som tittar på damfotbollen.

– Vi ska fortsätta jobba på samma sätt, men ännu mer intensivt, säger Emma Bergman som också spelar i Mariebo.

Och de båda spelarna är överens om att en uppflyttning till Elitettan skulle medföra att intresset för damfotboll skulle öka ännu mer.

– Det tror jag verkligen att det skulle göra. Samtidigt ska vi ta det steget som är ganska svårt att ta, vi skulle behöva det publikstödet redan nu för att orka ta det här steget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".