P4 Morgonloppet.
Deltagarna i Morgonloppet betalade en valfri startavgift - pengar som går till Världens barn. Foto: David Westh/Sveriges Radio
Världens barn

Rekord när P4 Jönköpings lyssnare skänkte pengar

Loppis-tävling, byteshandel och Morgonloppet. Ni lyssnare har verkligen engagerat er under P4:s insamling för Världens barn.

Vid 17-tiden på fredagseftermiddagen var resultatet för P4 Jönköpings insamling för Världens barn uppe i 173 000 kronor. Det kan jämföras med förra årets 156 000 kronor.

Och det är ni lyssnare som skänkt pengarna med era valfria startavgifter till Morgonloppet, via byteshandeln där en SR-penna blev ett hus, i loppis-tävlingen där Dan och Mirre köpte loppis-prylar för 200 var och sålde dem för nära 8000 till er, med hjälp av auktionen av skänkta saker som tavlan av kända broccoliträdet, via telefonsamtalen som vid 17-tiden var uppe i nära 1200 stycken och genom den digitala bössan där det går att skänka med hjälp av swish, sms och bankkort.

Totalt samlades 7,2 miljoner kronor in i år till Världens Barn av P4-lyssnare från hela landet.

Nära 500 personer deltog i Morgonloppet runt Munksjön, 200 sprang i alternativa lopp i Aneby och runt Axamosjön i Jönköping och flera privatpersoner har hört av sig till P4 Jönköping och berättat att de tagit egna rundor runt sjöar, pölar och andra vattendrag.

P4 Jönköpings insamling läggs nu ihop med de andra P4-kanalernas och riksprogrammens, och vid SVT-galan ikväll läggs hela Sveriges insamlingar samman.

Världens barn är ju en insamling som görs av inte bara Sveriges Radio, utan också av SVT, UR, Radiohjälpen, 14 hjälporganisationer och en rad andra engagerade. Pengarna går till ett 100-tal olika projekt i världen för att barnen där ska få det bättre.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".