En hand bryter upp en dörr med en kofot/En färgglad lila kappa med orange päls på en skyltdocka.
Efter ett inbrott var Thereses kappa försvunnen, tills den nyligen dök upp i en butik i Vetlanda. Nu söker hon den nya ägaren. Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT och Erikshjälpen Vetlanda.
Vetlanda

Hon såg sin stulna kappa på second hand

Therese Persson: Det var den sista jacka min mamma köpte till mig innan hon dog
2:44 min

Therese Persson förlorade sin älskade kappa i ett inbrott för fem år sedan. Nyligen sågs den på Erikshjälpen i Vetlanda och nu hoppas hon få den tillbaka.

Kappan, som inte liknar de flesta andra kappor, var den sista jacka Therese Persson från Sävsjö fick från sin mamma innan hon gick bort i en trafikolycka 2003. Men efter ett inbrott för fem år sedan var den förlorad för all framtid, trodde Therese. 

– Man tror ju att man aldrig ska få se sina grejer igen. Den är väldigt ovanlig, jag har aldrig sett någon som har haft en sån, säger hon.

Så en dag dök en liknande kappa upp igen. Thereses syster såg en bild av en slående lik kappa som under hösten funnits i en second handbutik i Vetlanda. Therese är säker på att det är hennes jacka hon har sett på bilden.

– Knäppena på höger sida var halvt lösa på min kappa, och det var de på den här också.

Kappan ska ha sålts på Erikshjälpen i Vetlanda mellan 8 september och 5 oktober i år och nu hoppas Therese få kontakt med personen som har köpt jackan för att kunna köpa tillbaka den.

Den betyder mer än pengar för mig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".