Två kvinnor på vandring i skogen.
1 av 2
Naturturismen är en stark trend i länet. Foto: Karin Grip/Scanpix.
Lena Larsson.
2 av 2
Lena Larsson, vd Smålands Turism. Foto: Joséphine Simar/Sveriges Radio.
Jönköping län

Rekordmånga utländska gäster i somras

Lena Larsson, vd Smålands Turism: Det här är en näring som finns 365 dagar om året
1:06 min

Det var en bra turistsommar i länet, i Jönköpings län ökade antalet utländska övernattningar under sommarmånaderna med nästan 15 procent.

Det är Tillväxtverket som publicerar statistiken som visar att Jönköpings län hade totalt 876 057 övernattningar under juni till augusti. Det är både svenska och utländska gäster som ökar, men de utländska står alltså för den största ökningen, plus 14,6 procent. Det är den största ökningen i hela landet.

– Det här är en näring som växer och som finns här 365 dagar om året. För oss är det en väldigt stark trend med naturturismen, säger Lena Larsson, vd på Smålands Turism.

Ett av de ställen där turismen blomstrade under sommaren är Isaberg Mountain Resort. Nu kan anläggningen vinna Stora Turismpriset som Tillväxtverket delar ut den 7 december. Vd Louise Söderlund är glad över nomineringen.

Man får sträcka lite på sig och vara stolt tycker jag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".