Eksjöbranden
1 av 4
En person har avlidit efter branden i Eksjö. Foto: Karin Selldén/Sveriges Radio
Branden Eksjö
2 av 4
Det var i en lägenhet på Vetlandavägen i Eksjö som branden startade. Foto: Karin Selldén/Sveriges Radio
Bernt Westerström
3 av 4
Bernt Westerström. Foto: Karin Selldén/Sveriges Radio
Brandbilar utanför huset som brann.
4 av 4
Vetlandavägen fick stängas av underett par timmar under tiden som Räddningstjänten jobbade med brand och sanering. Foto: Karin Selldén/Sveriges Radio
Eksjö

Man omkom i lägenhetsbrand

1:07 min

En äldre man har hittats avliden efter branden i centrala Eksjö under morgonen.

Strax efter klockan 6 i morse kom larmet om en brand i ett flerfamiljshus på Vetlandavägen i Eksjö och flera räddningsstyrkor från Eksjö, Nässjö och Hjältevad bekämpade branden i en lägenhet på andra våningen.


Inne lägenheten hittade rökdykare en äldre man avliden.

Det är ännu oklart exakt hur branden startade enligt polisen och räddningstjänsten.

– När vi kom fram vällde röken ut från fönstren. Vi konstaterar att det brunnit hårt i sängarna och hela lägenheten är nedsotad, säger räddningstjänstens insatsledare Bernt Westerström.

De andra fem andra lägenheterna i samma byggnad utrymdes under morgonen och en kvinna i en av grannlägenheterna som rökfyllts fick föras till sjukhus för kontroll.

– Det har kommit in rök så vi ventilerar lägenheterna nu, och sen kommer det bli sanering av dem. Personerna som bor i dem är utplacerade lite runtom, säger insatsledare Bernt Westerström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista