Mats Grönlund
Mats Grönlund är projektledare för arenabygget i Jönköping. Foto: Amanda Gustafsson/Sveriges Radio.
Jönköping

Nytt förslag: Bygg arenan i luften

1:17 min

Mats Grönlund som är projektledare för det nya arenabygget säger att den nya planen är att bygga hela anläggningen på en krypgrund.

Först skulle den byggas i stadsparken, sedan på Jordbron, sedan kom Råslätt in som förslag innan det blev Jordbron i gen. Den nya arenan i Jönköping är en segdragen historia. Men beslutet är fattat att den ska byggas. 

Nu presenterar projektledare ett förslag på hur bygget ska se ut där J-södra kan komma att spela sina hemmamatcher i framtiden. På platsen där arenan planeras att byggas är det i dag en torvmosse som läcker upp metangas. Gasen kan i vissa luftblandningar vara brandfarlige eller till och med explosiv. Ett sätt att få bort den här gasen är att bygga en så kallad krypgrund under hela anläggningen.

– Vi ventilerar utrymmet med en stor fläkt och släpper ut gasen i en skorsten bredvid bygget, säger Mats Grönlund som är projektledare för arenabygget. 

Hör Mats Grönlund berätta i spelaren ovan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista