Frida Boisen MeToo hashtag
Frida Boisen menar att hashtaggen är historisk. Foto: Jens Borneman/Fredrik Sandberg/TT.
Sociala medier

Experten om #MeToo: Visar på en sjuk kultur

3:16 min

Den senaste veckan har hashtaggen #MeToo blivit viral och enligt journalisten och experten Frida Boisen är hashtaggen historisk.

Tidigare i veckan gick den amerikanska skådespelerskan Alyssa Milano ut med hashtaggen "MeToo" där hon uppmanade alla som blivit sexuellt trakasserade att använda hashtaggen.

På bara några dagar har hashtaggen spridits flera miljoner gånger runtom i världen. Flera kändisar har hakat på och skrivit om det som de blivit utsatta för.

Enligt sociala medierexperten och journalisten Frida Boisen så är det viktigt att hashtaggen fortsätter att spridas.

Det är nu vi verkligen ska ta vara på det här och ta debatten. Snacka med era familjer, med era kompisar. Jag önskar att varenda arbetsplats pratar om det här. Varenda lärare, varenda klassrum.

Och enligt experten har den här hashtaggen nått enormt långt på bara några dagar.

– Det här en historisk hashtag. Det har aldrig inträffat tidigare i historien förut att så många kvinnor har delat någonting och verkligen visat så tydligt på en sjuk kultur i vår värld.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista