Höglandet

Anställd tog strypgrepp på tonåring

1:03 min

En anställd på Långanäs ungdomshem i Eksjö är tagen ur tjänst och polisanmäld efter att personen blivit våldsam mot en av ungdomarna.

Enligt anmälan som gjorts ville en av ungdomarna komma ut ur sitt rum, men den anställda höll för dörren. Tonåringen blev arg och sparkade mot dörren, som då öppnades på glänt.

Tonåringen lyckades då sparka den anställda på benet, vilket fick personen att kasta sig in i rummet, ta ungdomen om halsen och slänga ner denne på golvet. En annan i personalen kom in, knuffade bort sin kollega och tog hand om ungdomen som blödde kraftigt ur munnen.

Den anställda togs genast ur tjänst och en polisanmälan är gjord.

Jan-Eric Josefsson, verksamhetsdirektör på Statens institutionsstyrelse, SiS, är den som anmält händelsen till Inspektionen för vår och omsorg.

– Det här är inte vanligt, vi har ett antal tusen anställda i vår myndighet i landet. Vi har mindre än en handfull anmälningar på ett år, säger han.

Hör Jan-Eric Josefsson om polisanmälan i spelaren ovan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista