Mukhtar Sheik Hussein.
Mukhtar Sheik Hussein larmade när han upptäckte den försvunna flickan. Foto: Joséphine Simar/Sveriges Radio.
Jönköping

Han är busschauffören som hittade den försvunna flickan

4:05 min

Mukhtar Sheik Hussein har aldrig haft en gladare arbetsdag som busschaufför än i går; han hittade en försvunnen tioårig flicka.

I går, strax efter lunchtid, försvann en tioårig flicka från Bymarken i Jönköping. Inledningsvis var föräldrarna inte oroliga, då hon gjort likadant förr och bara varit ute en kort stund, men när eftermiddagen gick mot kväll i går, och flickan inte var tillbaka, kontaktade föräldrarna polisen, som i sin tur kontaktade Länstrafiken, som i sin tur förmedlade signalementet till alla busschaufförer i tjänst. En av dem var Mukhtar Sheik Hussein, som rattade bussen mot ändhållplatsen i Tokarp.

– Jag fattade direkt att det var hon när hon kom fram och frågade om hon skulle hoppa av bussen. Jag sa att hon skulle stanna kvar för det var kallt ute, säger han.

Mukhtar Sheik Hussein kontaktade trafikledningen, men det strulade till sig en aning när polisen skulle möta upp dem.

– De körde förbi mig, men jag blinkade med helljuset och till slut stannade polisbilen framför mig.

Polisen kunde sedan ta med flickan till hennes familj.

– Jag har själv barn och är så glad att det inte hände henne någonting och att hon har kommit hem nu. Det var en av de bästa dagarna i mitt liv, säger Mukhtar Sheik Hussein.

Hör Mukhtar berätta om hur han hittade flickan i spelaren ovan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista