Svenska flaggan på halvstång vid Ulricehamns kommunhus.
1 av 2
Svenska flaggan på halvstång vid Ulricehamns kommunhus. Foto: Jenny Hellström/Sveriges Radio
Ulricehamn

Kommunal chef hittad död i motionsspår - polisen misstänker mord

1:44 min

En kvinna har hittats död i ett friluftsområde i Ulricehamn. Polisen har inlett förundersökning om mord eller dråp.

Kvinnan åkte från hemmet för att motionera i Mulleberget i Ulricehamn under eftermiddagen, när hon inte återvände hem larmade familjen polisen. Vid 21-tiden hittade en hundpatrull den avlidna kvinnan intill ett av motionsspåren.

– Det finns omständigheter som gör att vi inte kan utesluta brott, säger Hans Lippens som är presstalesman för polisen i Västra Götaland.

Kvinnan som hittades död i spåren på Lassalyckan var en chef på Ulricehamns kommun, uppger P4 Sjuhärad.

Den döda kvinnan i 60-årsåldern som hittades i 10-kilometersspåret vid Lassalyckan i Ulricehamn var chef på Ulricehamns kommun. Magnus Andersson som är socialchef på kommunen fick uppgifterna om kollegas död i morse. 

– Det är med bestörtning jag fick reda på detta, hela organisationen är i chock, det är overkligt och fruktansvärt på samma gång, säger Magnus Andersson. 

Vid 07.30-tiden fick Magnus Andersson ta del av uppgifterna om kollegans död, och under förmiddagen fick han ett samtal av polisen som kunde bekräfta uppgifterna för honom. 

– Många kände henne och det är många som berörs av detta, så det är definitivt något som vi måste ta hand om och det gör vi. Vi skulle åka på en chefskonferens på torsdag och fredag och det ställer vi givetvis in, vi måste ta hand om personalen, säger Magnus Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista